SciFest för skolan 7-8 mars 2019

EN INJEKTION AV KUNSKAPSLUST

Vetenskapsfestivalen SciFest bjuder på en unik möjlighet för dig som lärare att väcka dina elevers nyfikenhet och lust att förstå och ta reda på mer. Vi erbjuder ett stort utbud av aktiviteter skapade för att passa in i läroplanen med möjlighet till en del förberedelse- och/eller uppföljningsmaterial för de som önskar. Programpunkterna är aktiva; ”hands-on” eller ”heads-on” och genomförs med lustfylld pedagogik utan att kompromissa med en djupare förståelse.

Målgrupp

Festivalens främsta målgrupp är unga och de första två dagarna ( 7-8 mars 2019) är vikta för inbokade mellanstadie- högstadie- och gymnasieklasser

Workshops, non-stops och scenprogram

Kärnan på Scifest för skolan består av workshops. Du som lärare bokar själv in det antal workshop-pass och/eller föreläsningar/shower som din klass vill besöka under dagen. På programmet finns även några sk. ”non-stop” som man ej bokar utan fritt kan besöka mellan sina bokade pass. Workshops som ej är bokade, övergår till ”non-stop” som din klass även kan besöka. Scifest pågår mellan kl. 09.00 och 16.00.

Bokningsinformation och program hittar du här
 

Delta med en workshop

Delta själva med en workshop och dela med er av era kunskaper till andra. Gör det på ett annorlunda sätt och ni kommer garanterat fånga nyfikna. Som skola kan man samtidigt marknadsföra sin verksamhet. Läs mer på sidan för utställare.

Lärarkväll

Vi bjuder in er lärare till en ”Lärarkväll” torsdagen den 7 mars kl 17.00-20.00! Här får du som pedagog chansen att uppleva delar av SciFest utan dina elever. Vi kommer att hålla några utvalda workshops igång samt erbjuda spännande föreläsning på scenen. Därtill mingel med andra lärare och forskare samt med teamet bakom SciFest. Vi kommer bjuda på lite ”bubbel och tilltugg”. Se programmet och anmäl dig till lärarkvällen. 
 

Plats: multihallarna på Fyrishov

SciFest äger rum i de moderna och energismarta multihallarna på Fyrishov. 5000 kvm, 10 meter takhöjd och massor av fönster bäddar för en upplysande och energifylld vetenskapsfestival.

Transportinformation

För er som reser långt, hör med din huvudman om det går att ordna busstransport till SciFest.UL hälsar att lärare kan boka bussresa till rabatterat pris för klassen. (Tidigare erbjudande om Kulturresa gäller inte längre.)

Praktikaliteter

  • Schemat återfinns även på SciFest, både på affischer samt vid respektive workshop.
  • I kiosken kan man köpa fika och förfriskningar.
  • På SciFest serveras ingen lunch för besökare men det finns utrymme för att äta egen matsäck.
  • Fyrishov kan ta emot rullstolsburna.
  • Informationsdisk finns där man kan få hjälp med allmänna frågor.

Sprid information

Planch att skriva ut och anslå på skolan

Har du frågor?

Välkommen att kontakta vår projektledare för skolor: Sami Vihriälä