Vetenskapsfestivalen SciFest

SciFest för skolan 8-9 mars 2018

Workshops, non-stops och scenprogram

Kärnan på Scifest för skolan består av workshops. Du som lärare bokar själv in det antal workshop-pass som din klass kommer besöka under dagen. På programmet finns även några sk. ”non-stop” som man ej bokar utan fritt kan besöka mellan sina bokade pass. Workshops som ej är bokade, övergår till ”non-stop” som din klass även kan besöka.

Information till lärare som vill besöka SciFest

Här hittar du information om hur du kan delta på SciFest under skoldagarna.
SciFest 2018 – Lärarinformation

Bokning av workshops och scenprogram

Här finner du information om skolprogrammet, dvs alla valbara workshops, nonstops och scenprogram.

Vi bjuder även in alla lärare till Lärarkvällen den 8 mars. Spännande föreläsning med Linda Mannila om digitalisering i skolan, träffa utställare, delta i mingel. Lättare mingelmat finns till de 50 första anmälda.
Program lärarkväll

Vänligen läs Lärarinformationen innan du börjar boka platser till dina elever. Du bokar platser i workshops och scenprogrammet via länken här nedanför som leder dig till bokningssystemet. Observera att du ska skriva in antal elever du önskar boka plats åt. Du behöver inte räkna in dig själv.

Vi delar bokningssystem med finska SciFest, därav finsk länk, men bokningen sker på svenska. Klicka här för att boka.

Efter genomförd bokning kommer ni få mer utförlig och detaljerad information via e-post.

Transportinformation

UL hälsar att lärare kan boka bussresa till rabatterat pris för klassen, 
sk. Grupp och kulturresa.

På plats på Scifest och Fyrishov

  • Schemat återfinns även på SciFest, både på affischer samt vid respektive workshop.
  • I kiosken kan man köpa fika och förfriskningar.
  • På SciFest serveras ingen lunch för besökare men det finns utrymme för att äta egen matsäck.
  • Fyrishov kan ta emot rullstolsburna.
  • Informationsdisk finns där man kan få hjälp med allmänna frågor.

Anslå gärna på skolan att eleverna kan med fördel komma till SciFest lördag den 10 mars med sina föräldrar. Den här PDF:en kan användas som plansch. Skriv ut och sätt upp på en synlig plats på skolan!

En injektion av kunskapslust

Vetenskapsfestivalen SciFest bjuder på en unik möjlighet för dig som lärare att väcka dina elevers nyfikenhet och lust att förstå och ta reda på mer. Festivalens främsta målgrupp är unga och de första två dagarna ( 8-9 mars 2018) är vikta för inbokade mellanstadie- högstadie- och gymnasieklasser.

Vi erbjuder ett stort utbud av aktiviteter skapade för att passa in i läroplanen med möjlighet till en del förberedelse- och/eller uppföljningsmaterial för de som önskar. Programpunkterna är aktiva; ”hands-on” eller ”heads-on” och genomförs med lustfylld pedagogik utan att kompromissa med en djupare förståelse.

SciFest för gymnasiet

Under torsdag och fredag eftermiddag, den 8-9 mars kl 13:00-16:00, bjuder SciFest på ett program särskilt riktade till elever i gymnasiet. Det kommer finnas möjlighet att boka in sig på forskarpresentationer, workshops och fysik- och lasershowen. Mer info finns på SciFests gymnasiesida här.

SciFest äger rum i multihallarna på Fyrishov
Foto Sten Jansin, Licens Creative Commons

Plats: SciFest äger rum i de moderna och energismarta multihallarna på Fyrishov. 5000 kvm, 10 meter takhöjd och massor av fönster bäddar för en upplysande och energifylld vetenskapsfestival.

Delta med en workshop

Delta själva med en workshop och dela med er av era kunskaper till andra. Gör det på ett annorlunda sätt och ni kommer garanterat fånga nyfikna. Som skola kan man samtidigt marknadsföra sin verksamhet. Läs mer på sidan för utställare.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta vår projektledare för skolor: Sami Vihriälä